Windows Media Player won't show video (only plays sound now)

posted in General, viewed 130k times Page 1 of 2[1]

This happened two or three nights ago. I haven’t uninstalled anything. Windows Media Player used to play my avi files but now it will only play the sound and not the video.

I can use DivX but for some reason that will only play video that are like 20 minutes long but when I try to play a file that’s about 40-45 minutes long, the run time says its playing but no sound or video will play.

So I seriously need help with at least one of these please.

Thanks. reply

Feedback
02-04-2009 05:43 PM
Marc91

Oh nevermind. I have just uninstalled and reinstalled divx codec and my video is working on WMP again. But if you could help me with that DivX problem of mine, I’d be really grateful anyway. =] reply

Feedback
02-04-2009 05:48 PM
Marc91

This is not like a definitive solution, but you can try this for diagnostics.
Download VirtualDub, and open the file with it. If you get a warning about corrupt avi header, and it takes a while to scan or reindex, then file length is incorrect (aka the header reports a file size inconsistent with what it actually is - usually indicates the file has been truncated/chopped at some point). If you get a VBR (variable bitrate) audio warning, don’t worry - VirtualDub doesn’t work well with VBR, but this is irrelevant to your problem as you’re not doing any editing or encoding. Then just drag the time bar all the way to the right (or at least as far as it can get). Can it play beyond whereever it went black before? Or is it black? Do you get any error message at the bottom (like frames not decodable or something like that)?
The point of trying this is to see if the video is decodable from start to finish (aka no corruption in the middle), and that the size is consistent. reply

Feedback
02-05-2009 05:24 PM
anonymous
1,580 posts

I wish I could help!
Same problem too. I downloaded AC3 filter for sound but i have no picture. reply

Feedback
02-10-2009 11:13 PM
anonomous

What does it mean when you are trying to play movies on the windows media player 11 and the message codec aquired? also about a week ago my videos on my myspace page went blank and there is a little square in the top left hand corner. Im not sure if all the videos on my computer no longer play or what the problem could be but the only thing i can watch now is you tube. HELP reply

Feedback
02-19-2009 02:27 AM
Hereshekiss

i have a cobya mp3 player and i downloaded the videos from avi vixy but it does not have any sound when i play it in mp3 player only some of them play reply

Feedback
03-06-2009 08:57 PM
binto

Try VLC Playyer that works and untick audio when u install so u can use VlC for movies and Windowsmedia player for Music :) reply

Feedback
06-21-2009 03:11 AM
Tedmon

GO TO http://zachd.com/pss/pss.html. PICK WHERE IT SAYS “A HANDFUL OF FIXES HERE” I HAD WMP 11 AND IT SHOOTS U OVER TO MICROSOFT FIX IT PAGE. SCROLL THROUGH TH LIST AND IT AUTOMATICALLY FIXES THE PLAYER. HOPE IT HELPS. reply

Feedback
06-25-2009 01:34 AM
dbg_700

How did you reinstall the divx codec?
I’m having the same problem. reply

Feedback
07-28-2009 04:08 PM
XXKioshi

I HAVE THE SAME PROBLEM!! I dont know what is going on. I have sound but no movie displays. reply

Feedback
08-12-2009 02:18 AM
Kimber

dbg_700 wrote:
GO TO http://zachd.com/pss/pss.html. PICK WHERE IT SAYS “A HANDFUL OF FIXES HERE” I HAD WMP 11 AND IT SHOOTS U OVER TO MICROSOFT FIX IT PAGE. SCROLL THROUGH TH LIST AND IT AUTOMATICALLY FIXES THE PLAYER. HOPE IT HELPS.

dead link.... reply

Feedback
10-11-2009 06:07 PM
Lori B

my Media player but with no picture. I installed the Media player Codecs and K Lite Codec pack. Im going to try the Divx. I will let you know if this works. My dad reisntalled XP and I was orginally getting Video Decoder errors, now just ni picture. reply

Feedback
12-17-2009 11:39 PM
MattyKR

I have the sound but no picture:(( on WMP 10! what i must do?? PLZ help me! reply

Feedback
01-01-2010 06:44 AM
Almen

i need help.
my windows media player is playing it has sounds but i dnt see the picture.
i need help reply

Feedback
03-07-2010 11:32 AM
............................

how do you uninstalled and reinstalled divx codec?? reply

Feedback
03-17-2010 11:14 PM
jared

I have the same problem too! Please help! I filmed parts of my science final and I have to edit them and put them together but the videos won’t show. Just the sound plays? Its due in a week! Please help reply

Feedback
06-09-2010 08:10 PM
Jackie

same issue here been uninstalling all sorts of shit for days and cant get it to work reply

Feedback
06-18-2010 05:40 PM
Chris65555

what i did was install was type in divx fee download go to the site download it and because of the codecs that came with the download it fixed my WMP hope this helps reply

Feedback
06-25-2010 05:43 PM
martin s

i am stupid and i need help my wmp play sound but there is not picture.please help to a stupid man . thanks reply

Feedback
07-03-2010 04:23 AM
nix 1994

very stupid!!!!!!!!!!! reply

Feedback
07-03-2010 04:24 AM
nix1994

Page 1 of 2[1]

Reply

Topic
Your reply
Your name
or log in
Verify you're human

By submitting this form you agree to our posting rules,
privacy policy and our disclaimer.

Latest downloads