Movie Maker Codec

posted in Video Codecs, viewed 1.74m times Page 1 of 88[1] 2 3 4 next › last »

Hi ya .. I need help . I have Movie Maker and I was making Vids Fine untill one day it said.

The file C:\.avi cannot be imported because the codec required to play the file is not installed on your computer. If you have already tried to download and install the codec, close and restart Windows Movie Maker, and then try to import the file again.

Now I dont know alot about it so I need help please. reply

Feedback
01-18-2005 06:33 PM
Filendie

Are you able to play the file in Windows Media Player at all?
If not feed the file into gspot (http://www.headbands.com/gspot) and paste to us what the Type and 4CC box say. reply

Feedback
01-19-2005 04:03 PM
anonymous
1,580 posts

im having the same problem 2 how do u fix the problem? reply

Feedback
02-12-2005 09:21 PM
shadow

Im having the same problem also. Its getting on my nerves because I really need it. So, help please reply

Feedback
02-20-2005 01:32 PM
bob

I am having the same problem. I CAN play it fine in WMP. any ideas reply

Feedback
03-02-2005 04:38 AM
Renoldy891
1 posts

I have found a way. Go to your windows start menu then to programs, accesories, system tools, and then click on “system restore”. After this just choose the date before this error had accured.

Note: If you had installed any new programs after this error you will loose them but not the information you saved on them. Example: I had lost my iTunes program but when I reinstalled I still had all my songs on the program. So dont worry about loosing any vital information. reply

Feedback
03-08-2005 12:57 AM
bob

I have downloaded movie maker, and when i tried to add a movie clip it said

The file C:.avi cannot be imported because the codec required to play the file is not installed on your computer. If you have already tried to download and install the codec, close and restart Windows Movie Maker, and then try to import the file again.

I did but it still don’t work reply

Feedback
03-12-2005 01:22 PM
Travis

I have the same problem too, looks like a very common problem to me, but I had heard that you can just enable something in your internet options that you can change and it will download the codec. I know it trys to download the codec but it never works for me. My brother got the problem fixed but he doesn’t remember how or from what site!

Help anyone?? reply

Feedback
03-23-2005 07:01 PM
Josh

I have the same problem too, looks like a very common problem to me, but I had heard that you can just enable something in your internet options and it will download the codec. I know it trys to download the codec but it never works for me. My brother got the problem fixed but he doesn’t remember how or from what site!

Help anyone??

Messed up on the last one :P reply

Feedback
03-23-2005 07:02 PM
Josh

I have the same problem... But no answer! reply

Feedback
03-30-2005 05:30 AM
jorre porre

Im having a problem in Movie Maker, when I play a movie, it apear on TOP: PICVideo, Down: WWW.JPG.COM.

Do you know haw can I fix this problem ?

Thanks reply

Feedback
04-21-2005 11:40 AM
Nestor

(to nestor)
You’re probably using Pegasus’s motion jpeg decoder. If you uninstall the codec using your add/remove programs in control panel (or register and buy it from pegasus) the letters should go away. For videos already converted by wmm you may need to redo the conversion to get a letters-free version. reply

Feedback
04-21-2005 11:58 AM
anonymous
1,580 posts

My problem is similar I tried to import a video but on the import browse it wasn’t on there when i checked it on my desktop it was there and it'[s able to play on the windows media player too reply

Feedback
05-07-2005 11:50 AM
JP

Hello, i have the same problem.
On other page i read a tool called gspot can help to find the right codec.
Anybody a better fix? reply

Feedback
06-03-2005 09:43 AM
Klaus

I have the same problem. It doesn’t download it. Please any ideas? reply

Feedback
06-05-2005 12:32 AM
mb

hello, i’m french and I’ve the same problem with movie maker..I haven’t found codec to resolve this problem... I’m searching since a few days... Help anyone??
Sorry for my English... reply

Feedback
06-20-2005 04:44 AM
snoop

im having the same fucking problem i used to be able to do it but now all the sudden it dont work can sum1 plsssssss tell me i rly need this fixed or else it can cost me my career o.o reply

Feedback
06-23-2005 12:03 AM
Hitsugaya. Toushirou

HELLO!!!!!!!!
I HAVE FOUND A WAY BUT IT SEEMS EVERYBODY IS TO LAZY TO READ “ALL” THE POSTS....BECAUSE IF THEY DID, THEY WOULD HAVE TRIED MY WAY...Sorry getting off, but I just dont understand why people I saying that they havent found a solution, somebody please posts if this did not work for them....
AS I SAID:
“I have found a way. Go to your windows start menu then to programs, accesories, system tools, and then click on “system restore”. After this just choose the date before this error had occured.

Note: If you had installed any new programs after this error you will loose them but not the information you saved on them. Example: I had lost my iTunes program but when I reinstalled I still had all my songs on the program. So dont worry about loosing any vital information."

Instead of killing youself trying to find codec, do this.....It worked very well for me....
NOw I hope I dont see anymore “But still no answer”....I have one!!! Use it!!! reply

Feedback
06-23-2005 10:24 PM
bob 2

that was very strange. Miracle. It now works didn’t do a thing????? reply

Feedback
06-23-2005 10:46 PM
mb

to bob2:
No, it did not work for me. I didn’t ignore your post. I used it. doesn’t work. reply

Feedback
06-24-2005 11:49 PM
nakigara

Page 1 of 88[1] 2 3 4 next › last »

Reply

Topic
Your reply
Your name
or log in
Verify you're human

By submitting this form you agree to our posting rules,
privacy policy and our disclaimer.

Latest downloads